Lähde: Ulkoasiainministeriö: Matkustaminen ja maat: Matkustustiedotteet: Uusimmat matkustustiedotteet


Latviassa matkustaminen on melko turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen. Auto- ja taskuvarkauksia on suhteellisen paljon.

Matkustaminen maassa on turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen. Varovaisuuteen kehotetaan liikenteessä.Etiopiassa asuvia Suomen kansalaisia ja Etiopiaan matkustamista suunnittelevia suomalaisia kehotetaan olemaan varovaisia ja tarkkaavaisia turvallisuustilanteen suhteen koko maassa. Suuria väkijoukkoja on syytä välttää ja mahdollisilta tiesuluilta on syytä kääntyä pois. Terrorismiuhka on olemassa. Eritrean, Somalian ja Etelä-Sudanin vastaisilla raja-alueilla vältettävä tarpeetonta matkustamista.

Matkustamista maahan syytä harkita tarkoin. Levottomuudet mahdollisia. Hurrikaanikausi kesä–marraskuu.

Venezuelassa esiintyy paljon rikollisuutta. Vältä mielenosoituksia ja pimeällä liikkumista.

Vältä matkoja raja-alueille ja useimmille alueille maaseudulla. Suurimmissa kaupungeissa noudatettava normaalia varovaisuutta. Monilla alueilla suuremmissakin kaupungeissa ryöstöt ja väkivalta yleisiä. Sadekaudella tulvia ja maanvyörymiä.

Kanadan yleinen turvallisuustilanne on hyvä.

Ruotsin suojelupoliisin, SÄPOn (säkerhetspolisen) mukaan Ruotsin kohdistuva uhkataso on edelleen tasolla kolme 5-portaisella asteikolla. http://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt.html

Väkivaltaiset rikokset yleisiä. Yksin ja yöllä liikkuminen riskialtista. Hurrikaanikausi kesä–marraskuussa.

Väkivaltarikoksia erittäin paljon. Hurrikaanikausi kesä–marraskuussa.

Raja-alueilla (Gaza, Libanon, Syyria ja Egypti): Noudatettava erityistä varovaisuutta Gaza: Vältettävä kaikkea matkustamista. Länsi- ja Itä-Jerusalemissa sekä Länsirannalla on usein levotonta ja väkivallantekoja. Yksittäisiä väkivallantekoja Israelissa.

Raja-alueilla (Gaza, Libanon, Syyria ja Egypti): Noudatettava erityistä varovaisuutta Gaza: Vältettävä kaikkea matkustamista. Länsi- ja Itä-Jerusalemissa sekä Länsirannalla on usein levotonta ja väkivallantekoja. Yksittäisiä väkivallantekoja Israelissa.

Kansainvälisen terrorismin mahdollisuus on olemassa. Eritrean vastaisella raja-alueella vältettävä kaikkea matkustamista.

Varovaisuus on tarpeen koko maassa. Suuria väkijoukkoja tulee välttää, sillä terrorismin uhka on olemassa. Kidepo Valley -kansallispuistoon ei tule mennä muuten kuin lentoteitse. Ennen Bundibugyon alueelle matkustamista on syytä varmistaa tilanne paikallisilta viranomaisilta.

Kansainvälinen terrorismi voi ulottua myös Seychelleille. Intian valtamerellä on myös merirosvoja.

Turvallisuustilanne on vaarallinen etenkin länsimaalaisille. Maassa oleville Suomen kansalaisille ei voida tarjota konsulipalvelujen suojaa. Vältä tarpeetonta matkustamista Hargeisassa ja Berberassa Somalimaassa.

Ison-Britannian viranomaisten arvion mukaan kansainvälisen terrorismin uhkataso on tällä hetkellä toiseksi korkeimmalla tasolla, mikä tarkoittaa, että terrori-iskujen uhka on olemassa. Yleisesti ottaen Iso-Britannia on edelleen suhteellisen turvallinen matkustusmaa. Varo taskuvarkaita ja liikennettä.

Poliittiset jännitteet voivat lisääntyä ajoittain Kambodzhassa. Vältä väkijoukkoja ja mielenosoituksia. Seuraa tiedotusvälineitä.

Suhteellisen turvallinen maa, noudata yleistä valppautta. Hondurasin vastaisella raja-alueella turvatonta, syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Hurrikaanikausi kesä–marraskuussa.

Melko turvallinen matkakohde. Hurrikaanikausi kesä–marraskuu.

Suhteellisen turvallinen matkailumaa, yleinen valppaus tarpeen. Haitin vastainen raja turvaton. Hurrikaanikausi kesä–marraskuu. Vältettävä tarpeetonta matkustamista Haitin vastaiselle raja-alueelle.

Vältä tarpeetonta matkustamista Afganistanin, Irakin ja Pakistanin vastaisille raja-alueille, Kaakkois- ja luoteis-Iraniin (Khuzestan, Kurdistan, Kermanshah ja Länsi-Azerbaidžanin provinssi). Noudata yleistä varovaisuutta. Seuraa koko Lähi-idän alueellista kehitystä. Noudata paikallisia sääntöjä.Tee matkustusilmoitus ja ota kaikenkattava matkustajavakuutus.

Tilanne Uzbekistanissa rauhallinen, mutta yleinen terrorismin uhka olemassa. Vältä tarpeetonta matkustamista raja-alueille (erityisesti Afganistanin, Kirgisian ja Tadzhikistanin raja-alueille). Noudatettava erityistä varovaisuutta Ferganan laaksoon matkustettaessa.

Tilanne Turkmenistanissa on rauhallinen, mutta yleinen terrorismin uhka olemassa. Vältä tarpeetonta matkustamista raja-alueille, erityisesti Afganistanin ja Iranin raja-alueille.

Pääkaupunki Dushanben ulkopuolelle liikuttaessa noudatettava varovaisuutta ja vältettävä matkustamista erityisesti Afganistanin, Kirgisian ja Uzbekistanin vastaisilla rajoilla, sekä noudatettava erityistä varovaisuutta Vuoristo Badakhshan autonomisella alueella (GBAO).

Terrorismin uhka on korkea koko maassa. Vältä väkijoukkoja ja noudata tarkkaavaisuutta suurissa kaupungeissa.

Kehittynyt maa, jossa vakaat poliittiset olot. Hirmumyrskyt mahdollisia marras−toukokuussa. Chikungunya- ja dengue-kuumetta saattaa esiintyä loka−toukokuussa.

Matkailu maassa on turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen. Vältä matkustamista Vuoristo-Karabahiin ja sitä ympäröivälle alueelle sekä Armenian vastaisen rajan läheisyyteen.

Matkustaminen pääosin turvallista, mutta vältä matkustamista Vuoristo-Karabahin alueelle sekä Armenian ja Azerbaidžanin väliselle raja-alueelle.

Vältä kaikkea matkustamista Venäjän ja Ukrainan rajavyöhykkeellä Belgorodin, Voronezhin ja Rostovin alueilla (Ukrainan Luhanskin sekä Donetskin vastaisilla alueilla). Stavropolin aluepiirin alueella vältettävä tarpeetonta matkustamista nimenomaan itä- ja eteläosiin. Kaikkialla Venäjällä on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta liikenteessä, metrossa, rautatieasemilla ja lentokentillä. Vältä miele

Vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeinen epävarma turvallisuustilanne jatkuu. Nopeat muutokset ovat mahdollisia. Liikkumista yksin ja pimeän aikana kannattaa välttää. Väestössä runsaasti HIV-tartuntoja.

Liettuassa matkustaminen on melko turvallista.

Botswana on poliittisilta olosuhteiltaan rauhallinen. Yleinen turvallisuustilanne on melko hyvä. Rikollisuus on lisääntymässä. Liikkumista yksin ja pimeän aikana kannattaa välttää. Normaali valppaus on tarpeen.

Georgia on suhteellisen turvallinen matkailumaa. Vältettävä tarpeetonta matkustamista Abhasiaan ja Etelä-Ossetiaan, jonne voi matkustaa vain Georgian sisäministeriön erityisluvalla.

Etelä-Afrikan matkailun haittana on korkea rikollisuus. Ulkona liikkuessa syytä jatkuvaan valppauteen. Liikennekulttuuri on myös vaarallinen.

Turvallisuustilanne on kriittinen tai heikko koko maassa, vaikka tilanteessa on myös alueellisia eroja. Välttämättömissä asioissa Afganistaniin matkustavien ulkomaalaisten on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä varmistettava ennalta turvallisuusjärjestelyjensä luotettavuus niin liikkumisen kuin majoituksen ja muiden mahdollisten oleskelupaikkojen osalta.

Varovaisuus tarpeen Havannassa. Hurrikaanikausi kesä–marraskuu.

Rikollisuutta etenkin Trinidadissa. Hurrikaanikausi kesä–marraskuu.

Terroritekojen mahdollisuus. Vältä suuria väkijoukkoja. Luonnononnettomuudet yleisiä.

Väkivaltaisuudet ja turvallisuustilanteen nopea heikentyminen mahdollisia. Erityinen varovaisuus tarpeen, mielenosoituksia ja väenkokoontumisia vältettävä. Tarpeetonta matkustamista Viquequen alueelle tulee välttää.

Turvallinen matkailumaa, suomalaisiin ei kohdistu mitään erityistä vaaraa. Noudata paikallisten viranomaisten ohjeita.

Noudata valppautta, vältä suuria väkijoukkoja ja pimeällä liikkumista. Seuraa paikallista mediaa.

Yleistilanne rauhallinen. Levottomuudet mahdollisia erityisesti Pohjois-Kosovossa.

Maassa on turvallista matkustaa. Normaalia varovaisuutta kannattaa noudattaa, etenkin liikuttaessa pimeällä raja-alueilla ja suuremmissa kaupungeissa.
Lisää ulkoministeriön matkustustiedotteita.