Lähde: Ulkoasiainministeriö: Matkustaminen ja maat: Matkustustiedotteet: Uusimmat matkustustiedotteet


Luandassa on paljon rikollisuutta ja kaoottinen liikenne. Maaseudulla on maamiinavaara.

Vuoden 2009 vallankaappauksen jälkeen poliittinen tilanne on edelleenkin epävakaa. Matkustajia kehotetaan varovaisuuteen etenkin Antananarivossa, suurimmissa kaupungeissa sekä maan etelä- ja lounaisosissa. Maassa esiintyy paise- ja keuhkoruttoa.

Vältä kaikkea matkustamista Venäjän ja Ukrainan rajavyöhykkeellä Belgorodin, Voronezhin ja Rostovin alueilla (Ukrainan Luhanskin sekä Donetskin vastaisilla alueilla). Stavropolin aluepiirin alueella vältettävä tarpeetonta matkustamista nimenomaan itä- ja eteläosiin. Kaikkialla Venäjällä on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta liikenteessä, metrossa, rautatieasemilla ja lentokentillä. Vältä miele

Turvallisuustilanne on vaarallinen etenkin länsimaalaisille. Maassa oleville Suomen kansalaisille ei voida tarjota konsulipalvelujen suojaa. Vältä tarpeetonta matkustamista Hargeisassa ja Berberassa Somalimaassa.

Varovaisuus on tarpeen koko maassa. Suuria väkijoukkoja tulee välttää, sillä terrorismin uhka on olemassa. Kidepo Valley -kansallispuistoon ei tule mennä muuten kuin lentoteitse. Ennen Bundibugyon alueelle matkustamista on syytä varmistaa tilanne paikallisilta viranomaisilta.

Matkustamista Somalian raja-alueen läheisyydessä Koillis-Keniassa ja rannikon pohjois-osissa tulee välttää, rajoitus ei koske Lamun ja Mandan saarille matkustamista lentoteitse. Nairobissa slummialueille voi mennä turvallisuustilanteesta johtuen ainoastaan luotettavan matkanjärjestäjän retkelle tai erityisin turvajärjestelyin. Terrorismin uhka on olemassa kaikkialla Keniassa. Ole valppaana ja seur

Liikenne on suurin turvallisuusriski. Viranomaisille laajemmat toimintavaltuudet antavaa poikkeustilalakia on jatkettu 11.3.2018 saakka. Poikkeustila tuli voimaan jo marraskuussa 2015. Vältä matkustamista Algerian ja Libyan raja-alueille.

Etiopiassa asuvia Suomen kansalaisia ja Etiopiaan matkustamista suunnittelevia suomalaisia kehotetaan olemaan varovaisia ja tarkkaavaisia turvallisuustilanteen suhteen koko maassa. Suuria väkijoukkoja on syytä välttää ja mahdollisilta tiesuluilta on syytä kääntyä pois. Terrorismiuhka on olemassa. Eritrean, Somalian ja Etelä-Sudanin vastaisilla raja-alueilla vältettävä tarpeetonta matkustamista.

Vältä mielenosoituksia ja noudata erityistä varovaisuutta liikenteessä. Pidä huolta passista ja arvoesineistä. Vältä tarpeetonta matkustamista Sabahin osavaltion itärannikolle ja saarille kidnappausriskin vuoksi.

Kansainvälinen terrorismi voi ulottua myös Seychelleille. Intian valtamerellä on myös merirosvoja.

Turvallisuustilanne Irakissa on hyvin huono. Maassa käydään edelleen taistelua ISIL-äärijärjestöä vastaan. Terrori-iskujen riski on merkittävä suuressa osassa maata. Irakissa oleskelevilla länsimaalaisilla on merkittävä riski joutua sekä terrori-iskujen että sieppauksen kohteeksi. Suomella ei ole suurlähetystöä Irakissa. Suomen kansalaisille osoitettavia konsulipalveluita ja -apua on saatavissa er

Kansainvälisen terrorismin mahdollisuus on olemassa. Eritrean vastaisella raja-alueella vältettävä kaikkea matkustamista.

Liettuassa matkustaminen on melko turvallista.Suhteellisen turvallinen maa, noudata yleistä valppautta. Hondurasin vastaisella raja-alueella turvatonta, syytä noudattaa erityistä varovaisuutta. Hurrikaanikausi kesä–marraskuussa.

Väkivaltaiset rikokset yleisiä. Yksin ja yöllä liikkuminen riskialtista. Hurrikaanikausi kesä–marraskuussa.

Kanadan yleinen turvallisuustilanne on hyvä.

Venezuelassa esiintyy paljon rikollisuutta. Vältä mielenosoituksia ja pimeällä liikkumista.

Vältä matkoja raja-alueille ja useimmille alueille maaseudulla. Suurimmissa kaupungeissa noudatettava normaalia varovaisuutta. Monilla alueilla suuremmissakin kaupungeissa ryöstöt ja väkivalta yleisiä. Sadekaudella tulvia ja maanvyörymiä.

Kaikkien pienten atollisaarten matkakohteet ovat turvallisia. Maan pääkaupungissa Maléssa esiintyy ajoittain poliittisia mielenosoituksia, jotka voivat olla väkivaltaisia.

Georgia on suhteellisen turvallinen matkailumaa. Vältettävä tarpeetonta matkustamista Abhasiaan ja Etelä-Ossetiaan, jonne voi matkustaa vain Georgian sisäministeriön erityisluvalla.

Matkailu maassa on turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen. Vältä matkustamista Vuoristo-Karabahiin ja sitä ympäröivälle alueelle sekä Armenian vastaisen rajan läheisyyteen.

Matkustaminen pääosin turvallista, mutta vältä matkustamista Vuoristo-Karabahin alueelle sekä Armenian ja Azerbaidžanin väliselle raja-alueelle.

Ruotsin suojelupoliisin, SÄPOn (säkerhetspolisen) mukaan Ruotsin kohdistuva uhkataso on edelleen tasolla kolme 5-portaisella asteikolla. http://www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt.html

Raja-alueilla (Gaza, Libanon, Syyria ja Egypti): Noudatettava erityistä varovaisuutta Gaza: Vältettävä kaikkea matkustamista. Länsi- ja Itä-Jerusalemissa sekä Länsirannalla on usein levotonta ja väkivallantekoja. Yksittäisiä väkivallantekoja Israelissa.

Raja-alueilla (Gaza, Libanon, Syyria ja Egypti): Noudatettava erityistä varovaisuutta Gaza: Vältettävä kaikkea matkustamista. Länsi- ja Itä-Jerusalemissa sekä Länsirannalla on usein levotonta ja väkivallantekoja. Yksittäisiä väkivallantekoja Israelissa.

Turvallisuustilanne on kriittinen tai heikko koko maassa, vaikka tilanteessa on myös alueellisia eroja. Välttämättömissä asioissa Afganistaniin matkustavien ulkomaalaisten on noudatettava erityistä varovaisuutta sekä varmistettava ennalta turvallisuusjärjestelyjensä luotettavuus niin liikkumisen kuin majoituksen ja muiden mahdollisten oleskelupaikkojen osalta.
Lisää ulkoministeriön matkustustiedotteita.